Overslaan en naar de inhoud gaan

Mont Ventoux: Eiking 21e

Mont Ventoux: Eiking 21e

Bij de start in Vaison-la-Romaine hadden de renners al zicht op de scherprechter van deze tweede editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge (1.1, 6/08). De renners kregen in de tweede wedstrijdhelft namelijk een dubbele beklimming van de befaamde reus van de Provence voor de wielen geschoven, goed voor 4000 hoogtemeters in een wedstrijd van 180 kilometer. De warmte speelde opnieuw een rol vandaag, maar kon acht renners niet weerhouden om een voorsprong van om en bij de 5 minuten op het peloton op te bouwen. Odd Eiking, Alexander Evans en Simone Petilli overleefden de eerste passage bij Chalet Reynard. De Italiaan wilde de naweeën van een val zonder erg uit zijn benen schudden dankzij een aanval bij de tweede passage op de steile flanken van de Mont Ventoux, maar moest even later samen met zijn ploegmaten het hoofd bieden aan de groep der favorieten. Vooraan barstte het geweld los, uiteindelijk was het de Rus Aleksandr Vlasov die als eerste de top bereikte. Odd Eiking finishte 6 minuten later als 21e, Petilli en Evans kwamen nog enkele minuten later binnen op de 38e en 39e plaats.

Odd Eiking:

« Tijdens de eerste beklimming had ik het moeilijk om bij de groep te blijven. Mijn benen voelden in eerste instantie niet zo goed aan na de Tour de l’Occitanie en de rustdag van gisteren. Maar ik werd steeds beter! Het ritme in de finale lag net iets te hoog, dus koos ik voor mijn eigen ritme. In de finale kilometers had ik dan ook nog wat over. Ik kijk al uit naar de Tour de l’Ain van morgen! »

Simone Petilli:

«  Ik voelde me goed vandaag, tot een valpartij zonder erg tijdens de eerste beklimming van de Mont Ventoux roet in het eten strooide. Na een fietswissel kon ik het peloton vervoegen, maar was ik mijn goede gevoel helaas kwijt gespeeld. Ik wachtte in het peloton tot het begin van de laatste klim waar ik iets wilde proberen, maar realiseerde me helaas dat ik gedwongen was om op een rustiger tempo naar de finish te klimmen. »

Mont Ventoux Dénivelé Challenge:

1.Aleksandr Vlasov
2.Richie Porte +0:18
3.Guillaume Martin +0:59
21.Odd Eiking +5:57
38.Simone Petilli +10:32
39.Alexander Evans
DNF Jérémy Bellicaud
DNF Thomas Degand
DNF Théo Delacroix
DNF Kévin Van Melsen