Overslaan en naar de inhoud gaan

Milano-Torino - Van Poppel, 5e, vindt vertrouwen terug

Milano-Torino - Van Poppel, 5e, vindt vertrouwen terug

Milano-Torino (1.Pro, 5/08) heeft zoals voorzien de sprinters gelukkig kunnen maken. De Lombardische semi-klassieker koos dit jaar voor een biljartvlak parcours van de modestad naar de voet van de Alpen. Een ontsnapping van zes renners werd de hele dag door het peloton onder controle gehouden. De 10 laatste en zeer snelle en nerveuze kilometers werden door een grote valpartij op 8 kilometer van de finish gekenmerkt. Onze sprinter Timothy Dupont was erbij betrokken, maar kwam gelukkig nog heelhuids over de streep. Vooraan bleven Boy en Danny van Poppel attent. Danny finishte uiteindelijk op de 5e plaats in de door Arnaud Démare gewonnen massasprint.

Danny van Poppel:

« Deze 5e plaats stemt me zeker tevreden. Het was namelijk al een heel lange tijd geleden dat ik me nog met het de beste sprinters kon mengen. Dankzij het vertrouwen van het team voelde ik me vandaag klaar om deze prestatie te leveren, al was ik toch wat nerveus. Bovendien hebben mijn ploegmaats uitstekend werk geleverd. Ook mijn broer Boy toonde tijdens de laatste kilometers waar hij goed in is: me in een perfecte positie naar de sprint brengen. »

« Het is pas mijn tweede dag in Italië en ik had het moeilijk met de warmte. Ik verwacht dat ik me de komende dagen zal acclimatiseren en klaar zal zijn voor Milaan-San Remo. Het parcours is natuurlijk wel andere koek. Ik doe mijn uiterste best om de Poggio te overleven en dan is alles mogelijk! »

Milano-Torino:

1.Arnaud Démare
2.Caleb Ewan
3.Wout Van Aert
5.Danny van Poppel
18.Pieter Vanspeybrouck
31.Boy van Poppel +0:22
101.Jasper De Plus +1:27
107.Alfdan De Decker
130.Jan Bakelants +3:04
142.Timothy Dupont +6:59