Overslaan en naar de inhoud gaan

Milaan-San Remo - Vliegen en De Gendt kleuren de finale

Milaan-San Remo - Vliegen en De Gendt kleuren de finale

Het peloton pakte deze zaterdag de langste klassieker van het jaar aan, de Classicissima. Milaan-San Remo (1.WT, 8/08) schotelde het langste parcours van alle 11 edities voor, met 305 wedstrijdkilometers, voorafgegaan door een fictieve start van 10 kilometer. Een ontsnapping van zes renners reed op kop van de wedstrijd doorheen Piemonte. Het traditionele parcours werd pas gevolgd vanaf Imperia.

Het wedstrijdbegin speelde zich af in de warmte, waardoor het peloton tot het naderen van de Mediterraanse kust wachtte om te versnellen. Danny Van Poppel is helaas net voor de voet van de Cipressa gevallen, gelukkig zonder erge gevolgen, maar moest zijn ambities opbergen. Daarna heeft Loïc Vliegen aan de voet van de Cipressa de koers geopend, maar hij werd slechts door Giacoppo Mosca gevolgd. Ze werden op de top gegrepen, vooraleer terug naar de kust af te dalen richting de Poggio.

De voet van de finale beklimming was erg snel, maar Aimé De Gendt kon zich nog met Jacopo Mosca afscheiden. De werd werd pas tijdens de laatste hectometers van de beklimming tot de orde geroepen door de aanval van Julian Alaphilippe en Wout Van Aert. De Gendt kon zijn wagonnetje nog aanhaken bij het peloton en overschreedt de finish in San Remo op de 21e plaats.

 

Aimé De Gendt:

« In het begin van de wedstrijd voelde ik me niet uitzonderlijk goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde, ging het met mijn gevoel ook crescendo. Na 220 kilometer wedstrijd voelde het aan alsof ik amper 50 kilometer in de benen had. Ik wilde op de Poggio mijn kans wagen om Andrea Pasqualon in een zetel te zetten. Het was alles of niets. Ik reed een goed tempo en wilde in de laatste haarspeldbochten nog versnellen. Maar Alaphilippe en Van Aert flitsten me voorbij. Toen was het zaak om bij de eerste groep te blijven. »

« Ik ben zeer tevreden over mijn eerste Milaan-San Remo, enkel de sprint verliep niet naar gewenst. Ik zette aan op de linkerkant van de weg, maar daar belandde Arnaud Démare bijna in de dranghekken. Door dit akkefietje grijp ik naast een top 10 of top 15. Maar deze 21e plaats is in elk geval boven mijn verwachtingen! »

Loic Vliegen:

« Ik voelde me zeer goed, en toonde dat waarschijnlijk iets te vroeg. Met maar zes renners per ploeg, hoopte ik dat we op de Cipressa met een mooi groepje konden wegrijden. Helaas vormden we slechts een duo en werden we op de top reeds weer gegrepen. »

« Ik ben zeer blij met de ontdekking van dit monument. Volgend jaar kom ik terug met een pak meer ervaring in deze 300 kilometer lange wedstrijd, en dan toon ik mijn goede benen op de Poggio! »

Hilaire Van der Schueren:

« Ondanks de tegenslag met Danny Van Poppel hebben we een perfecte wedstrijd gereden. Net voor zijn valpartij op de Cipressa had hij aangegeven dat hij in goede doen was. Daarna hebben Loïc Vliegen en Aimé De Gendt alsnog de koers gekleurd, en bovendien eindigen we 21e! »

« Onze voorbereiding met twee intensieve ploegstages hebben resultaat opgeleverd. Ook daar werkten we ritten van 7 uur af met het oog op deze klassieker. Als we van pech gespaard blijven, zullen de uitstekende prestaties blijven volgen! »

 

Milano-San Remo:
1.Wout Van Aert
2.Julian Alaphilippe
3.Michael Matthews
21.Aimé De Gendt +0:02
34.Xandro Meurisse +0:36
41.Jan Bakelants +1:24
42.Andrea Pasqualon
48.Loïc Vliegen +1:57
132.Danny Van Poppel +15:05