Overslaan en naar de inhoud gaan

Luxembourg (5): Solide De Gendt op het eindpodium

Luxembourg (5): Solide De Gendt op het eindpodium

Met Aimé De Gendt en Jan Bakelants in 2e en in 6e positie in het voorlopige algemene klassement en een pittig parcours voor de boeg op deze vijfde en laatste dag van de Ronde van Luxemburg (2.Pro, 15-19/09), beloofde het een spannende rit te worden. Xandro Meurisse glipte mee in een ruime kopgroep, en ging er na halfweg koers alleen vandoor. Het peloton verloor de koplopers nooit uit het vizier, en werd door het hoge tempo sterk gereduceerd naar het einde toe. Jan Bakelants en Aimé De Gendt handhaafden zich goed voorin. De 34-jarige Belg lag aan de basis van de laatste schifting op de derde en laatste beklimming van de Pabeierberg. In de sprint met een groep van zeven renners finishte hij als 4e, net voor ploegmaat Aimé De Gendt (7e). Andreas Kron was de snelste in de straten van Luxemburg, Diego Ulissi schreef het eindklassement op zijn naam. Het duo van Circus-Wanty Gobert-Tormans eindigde in de top 10, met De Gendt op de 3e plaats van het podium en Jan Bakelants op de 6e plaats.

Aimé De Gendt:
« Zoals gepland hadden we Xandro mee in de vroege vlucht, en de ploeg omringde Jan en mezelf zeer goed. Het wedstrijdscenario verliep perfect voor ons, maar helaas moest ik door het secondespel de 2e plaats in het algemene klassement nog afgeven. In de eerste tussensprint greep ik net naast de bonificatieseconden, en bij de laatste tussensprint zat ik ingesloten. Op de laatste klim moest ik een gaatje laten, en kwam pas in de laatste bocht weer aansluiten. Een goede sprint zat er dus niet meer in, en ik zag hoe Hoelgaard dankzij zijn 3e plaats in de rit nog over me wipte in het klassement. » 

« Dit podium is zeer mooi meegenomen in mijn voorbereiding naar de klassiekers. Ik laste voor de eerste keer een hoogtestage in, en had bij mijn terugkeer meteen goede benen. Zeker bergop had ik in deze Ronde van Luxemburg een goed gevoel te pakken. Hopelijk kan ik dit de komende weken doortrekken! Op naar het Belgisch kampioenschap. »

Etappe 5:
1.Andreas Kron
2.Diego Ulissi
3.Markus Hoelgaard
4.Jan Bakelants
7.Aimé De Gendt
55.Xandro Meurisse +3:56
79.Thomas Degand +8:20
82.Pieter Vanspeybrouck
DNF Loïc Vliegen 

Algemene klassement:
1.Diego Ulissi
2.Markus Hoelgaard +0:25
3.Aimé De Gendt +0:27
6.Jan Bakelants +0:44
40.Xandro Meurisse +6:12
56.Thomas Degand +12:25
57.Pieter Vanspeybrouck +12:38