Overslaan en naar de inhoud gaan

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux goedgekeurd in de World Tour

Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux goedgekeurd in de World Tour

De Internationale Wielerunie UCI heeft deze woensdag de lijst van geregistreerde teams met het World Tour statuut voor seizoen 2021 gepubliceerd. De registratie van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux in de World Tour werd gevalideerd, na tien jaar op het Pro Continentale niveau. Want You Cycling had in september laatstleden de structuur Continuum Sports overgenomen, om het avontuur van Team CCC (ex-BMC Racing Team) dat door Gavin Chilcott et Jim Ochowicz gedirigeerd werd, een toekomst te bieden.

Het project, dat in 2001 onder de naam VC Ath door Jean-François Bourlart overgenomen werd, heeft stap voor stap de trappen van het wielrennen betreden. In 2008 bereikte het team de UCI Continentale divisie (D3 internationaal), vooraleer het UCI Pro Continentale (D2 internationaal) statuut in 2011 verworven werd.

Het team heeft dankzij zijn trouwe partners Wanty en Groupe Gobert zijn progressie voortgezet, met als apotheose een succes in de Amstel Gold Race met Enrico Gasparotto in 2016, drie eindoverwinningen in de UCI Europe Tour (2016, 2017, 2018), gevolgd door drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk (2017, 2018, 2019). De structuur beheerde in 2020 de ploegen UCI Pro Team Circus-Wanty Gobert en UCI Tormans Cyclo Cross Team. Na tien seizoenen in de wachtkamer van de elite, is Intermarché-Wanty-Gobert dus klaar om zijn evolutie te vervolgen en dankzij de overname van Continuum Sports de UCI World Tour te betreden.

Jean-François BOURLART (Algemeen Manager Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) :
« De laatste weken waren rusteloos, maar we zijn zeer gelukkig met deze bevestiging van onze toetreding tot de World Tour. We hebben onze structuur fors uitgebreid om aan de criteria van de UCI te voldoen. Daarvoor konden we op de goede raad van Gavin Chilcott en Jim Ochowicz en de ervaring van een deel van de staff en renners van CCC Team rekenen. De financiële, sportieve en organisatorische criteria werden ruim goedgekeurd, en we hebben ons project voor de Licentiecomissie kunnen verdedigen. Ons registratiedossier werd goedgekeurd! »

« Ik ben gelukkig en fier voor onze trouwe partners die ons altijd gesteund hebben en ons project gevolgd hebben, zoals Wanty, Gobert Matériaux, Cube, Circus, Tormans, en alle andere leden van onze business club Want You Club. Ik ben nog gelukkiger dat Intermarché in ons project waar we al jaren aan bouwen instapt. Deze stap is essentieel voor de ontwikkeling van onze structuur, zowel sportief als commercieel, en we zijn er klaar voor! »