Overslaan en naar de inhoud gaan

Intermarché wordt titelpartner van wielerploeg Wanty Gobert

Intermarché wordt titelpartner van wielerploeg Wanty Gobert

Wielerploeg Wanty Gobert en de 78 Belgische Intermarchés zijn fier om hun verbintenis tot eind 2023 aan te kondigen. Vanaf 1 januari 2021 wordt Intermarché, de historische voedingsmiddelenketen van de Groepering Les Mousquetaires, titelpartner van de wielerploeg die de naam Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal dragen.

Een lokaal partnerschap en een internationale visibiliteit
De internationale keten Intermarché is sinds 1991 in de België aanwezig met winkels in de Belgische en vooral Waalse dorpen en steden, die zich zo dicht mogelijk bij de bevolking bevinden. Deze sterke nabijheid tussen de zelfstandige leden van Intermarché, hun klanten en hun partners wordt nog versterkt door het delen van deze sport die de Belgen nauw aan het hart ligt.

Team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal aan de UCI World Tour kalender, de eerste klasse van het internationale wielrennen, deelnemen. Op die manier heeft het team toegang tot alle belangrijke wedstrijden op de kalender, zowel in België (Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, maar ook de Ronde van Wallonië etc…) als erbuiten (Ronde van Frankrijk, Ronde van Italië, Ronde van Spanje, etc…). Als titelpartner zal Intermarché op de wielerkledij en vrijetijdskleding, het wagenpark en andere dragers van het team verschijnen.
 
Partners met gemeenschappelijke waarden
Naast de visibiliteit op de wedstrijden wordt Intermarché vooral titelpartner van een toegewijd team. Samen, zullen de keten van voedselverdeling en de Belgische wielerploeg de waarden van het samen leven hoog in het vaandel dragen. Deze samenwerking zal het lokale werk van de Intermarché zelfstandigen in clubs en sportieve verenigingen van alle niveaus versterken.
 
Alain Boulle (Voorzitter Intermarché België):
« Wielrennen is één van de meest populaire sporten in België. Het leeft in onze straten en wegen. De wedstrijden passeren rakelings langs het trottoir van onze woningen. Team Wanty Gobert hecht net als ons veel belang aan nabijheid als waarde, maar bovendien heerst er net als in onze verkooppunten een ware teamspirit en gezellige sfeer. We zijn dan ook fier om hun titelpartner te zijn » 

Jean-François Bourlart (Algemeen Manager team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux):
« Ons met Intermarché verbinden, zagen we snel als een evidentie. De filosofie van de Groepering correspondeert perfect met de visie die we de laatste jaren met de Want You Club, onze business club, ontwikkeld hebben. De Groepering wordt namelijk geleid door zijn zelfstandigen die allen ondernemers en eigenaars van hun verkooppunten zijn. Tijdens de besprekingen met de zelfstandige leden en bedienden vond ik in hun structuur dezelfde warmte terug als de conviviale sfeer die we in onze groep onderhouden, zowel op sportief vlak als met de ondernemers die ons sinds een lange tijd ondersteunen. Intermarché en onze sportieve structuur delen  talrijke waarden: moed, teamspirit, ondernemerschap en competitiegeest. » 

« Met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zijn we klaar om de eerste lijnen van een nieuw hoofdstuk in de historiek van onze wielerploeg te schrijven. Dankzij de overname van Continuum Sports hebben we een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ons team kunnen bereiken. Ik ben dan ook gelukkig om voor de volgende drie seizoenen op de steun van Intermarché te kunnen rekenen. Ik wil al onze historische partners, waaronder Circus, bedanken. Circus zal uit de naam van het team verdwijnen, maar blijft de komende jaren een solide partner. Het motto van onze partner is « Allen samen tegen de hoge levenskost ». Met Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux verenigen we ons richting de overwinning! »

Over Intermarché België en de Groepering Les Mousquetaires:
Intermarché is een keten van voedingsmiddelen van de Groepering Les Mousquetaires die sinds 1991 op de Belgische markt aanwezig is. Ze heeft bijna 80 verkooppunten, verdeeld in twee vormen (Super en Contact), die door onafhankelijke bedrijfsleiders geleid worden. Deze bedrijfsleiders zijn tevens mede-beslissingsnemers van de commerciële politiek van de keten. Met een omzet van 582 miljoen euro in 2019 en een sterke stijging in 2020 put Intermarché zijn kracht in België uit een offensieve prijsstrategie, een stijging van de verkoop van ter plaatse bereide verse producten en een winkelgrootte op mensenmaat die het mogelijk maakt om zo dicht mogelijk bij de klant te staan.

Met bijna 4000 verkooppunten in Europa en een omzet van 45,33 miljard euro in 2019 is de Groepering Les Mousquetaires één van de hoofdspelers binnen de grootwarenhuizen. De Groepering, die in 1969 opgericht werd, verenigt meer dan 3000 zelfstandige bedrijfsleiders en 150 000 medewerksters en medewerkers. De ketens van de Groepering zijn Intermarché en Netto (voeding), Bricomarché, Brico Cash en Bricorama (doe-het-zelf), Roady, Rapid Pare-Brise en Izyscoot (mobiliteit). Met bijna 60 productiesites in Frankrijk is de Groepering ook een belangrijke speler in de voedselverwerkende sector. Les Mousquetaires is actief in België, Frankrijk, Polen en in Portugal.

Over Wielerploeg Wanty Gobert:
Het project Wanty Gobert, dat sinds de overname van de club VC Ath in 2001 door Jean-François Bourlart gedirigeerd wordt, heeft stap voor stap de trappen van het wielrennen overschreden. In 2008 werd het team UCI Continentaal (3e divisie internationaal), vooraleer naar het UCI Professionele Continentale circuit (2e divisie internationaal) over te stappen in 2011. Dankzij zijn trouwe partners Wanty en Groupe Gobert bleef het team progressie maken, met als apotheose succes in de Amstel Gold Race met Enrico Gasparotto in 2016 en drie opeenvolgende eindoverwinningen in de Europe Tour (2016, 2017, 2018), gevolgd door drie deelnames aan de Ronde van Frankrijk (2017, 2018, 2019). De entiteit Want You Cycling neemt na tien seizoenen in de wachtkamer van de elite de structuur Continuum Sports, beheerder van het UCI WorldTeam CCC (ex-BMC Racing Team), over om vanaf 2021 de overstap naar de World Tour te maken. Het Belgische team zal vanaf 1 januari aanstaande de titel Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dragen, en zal 27 professionele renners uit negen verschillende landen in zijn kern van 2021 hebben. Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zal aan de grootste professionele wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk, de Ronde van Italië, de Ronde van Spanje, maar ook Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of Milaan-San Remo, deelnemen.