Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanspeybrouck en Van Kessel hervatten sterk

Vanspeybrouck en Van Kessel hervatten sterk

De kop is er af, deze zondag stond in Rotselaar (België) de eerste officiële wedstrijd na de Covid-19 pandemie op het programma. De GP Vermarc bracht alle Belgische profploegen bij elkaar, samen met enkele semi professionele en amateurploegen. Circus-Wanty Gobert-Tormans kwam met een effectief dat ongeduldig was om de competitie aan te vatten aan de start. Van bij de start van de 160 kilometer lange wedstrijd werd er vol in gevlogen. Een kopgroep van 23 renners met Danny van Poppel werd al snel uitgedund tot 7 renners. Na halfkoers verdubbelde deze groep, zodat een twintigtal met Corné van Kessel en Pieter Vanspeybrouck de finale inging. Na een poging met Vanspeybrouck, was het uiteindelijk Van Kessel die met de beslissende aanval met Sénéchal, Riesebeek en Campenaerts meeglipte. In de slotkilometers moest de Nederlander zijn medevluchters echter laten gaan en zich met een 10e plaats tevreden stellen. Pieter Vanspeybrouck sprintte naar de 9e plaats, een dertigtal seconden na de solo dagwinnaar Sénéchal.

Hilaire Van der Schueren:

«  We hebben een mooie wedstrijd gereden. Op elk moment van de koers reden de renners in een positie om te winnen. Spijtig dat Corné van Kessel in de diepe finale de voeling met het leiderstrio verliest, want hij had een neus voor de goede vlucht. We kunnen morgen met een tevreden gevoel en vol motivatie aan ons eerste trainingskamp beginnen. »

Pieter Vanspeybrouck:

«  Het was een snelle wedstrijd. Hilaire had ons in de finale de goede tactiek ingefluisterd, waardoor Corné en ik om beurt mee waren in de aanval. We hebben een goede competitie herstart gemaakt. »

Corné van Kessel:

«  Mijn seizoensstart op de weg werd door de Covid-19 pandemie met een aantal maanden uitgesteld. De kop is eraf, en ik ben tevreden over hoe het verliep. Ik kon me tot in de finale in de voorste gelederen tonen, maar ben toch wat teleurgesteld dat ik de laatste kilometers de koplopers moest laten gaan. »

Rotselaar :
1. Florian Sénéchal
2. Oscar Riesebeek + 0:07
3. Victor Campenaerts + 0:16
9. Pieter Vanspeybrouck + 0:46
10. Corné Van Kessel
19. Jan Bakelants + 5:37
33. Boy Van Poppel + 6:48
88. Wesley Kreder + 6:56
89. Alfdan De Decker
92. Maurits Lammertink + 7:01