Overslaan en naar de inhoud gaan

Doubs - Vliegen : « Blij om dit eindelijk te verwezenlijken »

Doubs - Vliegen : « Blij om dit eindelijk te verwezenlijken »

Loïc Vliegen heeft deze zondag de Tour du Doubs (1.1, 6/09) gewonnen. De Franse wedstrijd schotelde een heuvelachtige doorkruising van het departement van de Doubs voor, tussen Morteau en Pontarlier. De wedstrijd werd goed gekruid, met eerst een aanval van twee renners die later met vier anderen versterkt werd. De opeenvolging van hellingen eiste zijn tol voor de vluchters, die op 20 kilometer van de finish gegrepen werden. De wedstrijd werd uiteindelijk tijdens de beklimming van de Larmont, de laatste helling van de dag op 6 kilometer van de finish, beslist. Een attente Vliegen is op deze laatste klim in de aanval getrokken en weerstond in de straten van Pontarlier, de stad van… absint, aan de terugkeer van het gereduceerde peloton. De Belg, die in grote vorm verkeert, behaalt de eerste overwinning sinds de herstart van de competitie voor Circus-Wanty Gobert-Tormans.

Loic Vliegen :
« Het was een moeilijke wedstrijd, want gedurende de eerste 60 kilometer volgde de ene aanval de andere op, zonder enige controle in het peloton. Bovendien had ik geen uitstekend gevoel, maar de benen begonnen naarmate de wedstrijd vorderde wel beter te draaien. De ploeg heeft de hele dag uitstekend werk geleverd, en ik wist dat ik een troef had om op de laatste klim uit te spelen. Gisteren heb ik de finale verkend, en ik wist dat het mogelijk was om in de afdaling naar de finish alleen voorop te blijven. »

« Ik heb op 300 meter van de top van de Larmont aangevallen en ik heb mijn voorsprong bergaf kunnen behouden. Ik ben vol naar beneden gereden, zonder er bij stil te staan. Ik had gezien dat mijn achtervolgers niet veraf waren, op iets meer dan een handvol seconden, maar op het vlakke heb ik goed weerstand kunnen bieden, zodat ik de laatste hectometers kon genieten. »

« Ik ben blijf dat ik eindelijk mijn handen in de lucht kon steken. Sinds de herstart op 1 augustus ben ik in goede doen, maar ik slaagde er niet in om dit in uitstekende resultaten om te zetten. Het werd tijd om dit te realiseren!  Ik heb nog niet vaak wedstrijden uit de Beker van Frankrijk gereden, en ik had het niet altijd even makkelijk om de wedstrijd te lezen en de finale van dit soort koersen in te schatten. Vandaag ben ik er in geslaagd, wat een goed voorteken is voor de volgende weken. Ik trek dus met vertrouwen naar de Heistse Pijl en de Ronde van Luxemburg, vooraleer aan de klassiekers te denken. »

Tour du Doubs:

1.Loïc Vliegen
2.Biniam Ghirmay-Hailu +0:14
3.Aurélien Paret-Peintre
27.Fabien Doubey +0:22
42.Thomas Degand
84.Maurits Lammertink +1:44
119.Théo Delacroix +8:59
DNF Alexander Evans