Overslaan en naar de inhoud gaan

Théo Delacroix : « Ongeduldig om mijn eerste rugnummer bij Circus-Wanty Gobert-Tormans op te spelden »

Théo Delacroix : « Ongeduldig om mijn eerste rugnummer bij Circus-Wanty Gobert-Tormans op te spelden »

Deze zaterdag zal Théo Delacroix zijn intrede bij de profs maken. De Franse beloftenkampioen zal op 1 augustus, de dag waarop zijn professionele contract ingaat, zijn rugnummer op zijn nieuwe trui van Circus-Wanty Gobert-Tormans spelden. De 21-jarige Fransman is ongeduldig om het professionele peloton, dat hij vorige zomer als stagiair kon ontmoeten, te vervoegen. Delacroix vertoeft momenteel in de Alpen voor de verkenning van de ritten van de Ronde van de Toekomst, waar hij met de Franse nationale ploeg aan zal deelnemen.

De uit de Jura afkomstige renner vond het gezelschap van zijn nieuwe ploegmaten tijdens twee trainingsstages in België, om zijn start bij de profs, aan de voet van de Pyreneeën, voor te bereiden. In deze Route d’Occitanie (1-4/08) komt hij aan de start met Jérémy Bellicaud, Aimé De Gendt, Odd Eiking, Alexander Evans, Andrea Pasqualon en Simone Petilli.

De inwoner van Franche-Comté, die bij onze opleidingsploeg CC Etupes gevormd werd, vervolgt zijn programma daarna met de Mont Ventoux Dénivelé Challenge (6/08), vooraleer de Franse nationale ploeg te vervoegen voor de Ronde van de Toekomst (14-19/08) en het Europees Kampioenschap.

Théo Delacroix :
« Ik kijk ernaar uit om mijn grote intrede bij de ploeg te maken, ook al is de omgeving me niet onbekend na mijn periode als stagiair vorige zomer en alle voorbereidende collectieve trainingskampen dit jaar. Het seizoen wordt kort en intens, maar ik ben er klaar voor. Inderdaad, in Frankrijk hebben we gedurende twee maanden op de rollen moeten trainen, maar de laatste drie maanden waarbij we opnieuw de weg op konden waren ruim voldoende. »

« Tijdens de collectieve trainingsstages in België, in de Ardennen in het bijzonder, heb ik opgemerkt dat mijn conditie in orde is. We hebben goed kwalitatief werk verricht op het moeilijke reliëf en in aangename omstandigheden, die ik tot nu toe enkel kende van Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften. Ik kijk er enorm naar uit om zaterdag mijn rugnummer op te spelden. »

« Het niveau in deze Route d’Occitanie is zeer hoog, wat me meteen een waardemeter zal bieden. Ik voel me klaar om te werken voor mijn kopmannen, zodat de ploeg van bij de herstart goede resultaten kan bereiken. Ik wil eveneens mijn conditie aanscherpen, waarom niet door mee te glippen in de ontsnapping? De aaneenrijging van vijf wedstrijddagen, met de Mont Ventoux als primeur, zal ervoor zorgen dat ik het koersritme snel te pakken zal hebben! »

« De frustratie in verband met het niet kunnen dragen van mijn Franse kampioenentrui in de beloftenwedstriljden heb ik goed verteerd. Het is een extra motivatie om in deze trui, met de partners van Circus-Wanty Gobert-Tormans er op, te schitteren in de Ronde van de Toekomst. In de Franse nationale ploeg krijgen we allen de kans om onze eigen kaart te trekken, zonder opofferingen voor vooropgestelde leider te moeten doen. De ritten in de Jura moeten me goed liggen, maar ik zal proberen om van elke opportuniteit tijdens deze rittenkoers gebruik te maken. »