Overslaan en naar de inhoud gaan

Ronde van Frankrijk - Quotes uit de Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux persconferentie

Ronde van Frankrijk - Quotes uit de Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux persconferentie

In het kader van de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk (2.UWT), die zaterdag 26 juni in Brest plaatsvindt, heeft de ploeg Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux tijdens een persconferentie haar ambities voor deze 108e editie van de Grande Boucle bekendgemaakt.

Jean-François Bourlart (CEO Intermarché-Wanty-Gobert):
“Dit wordt onze vierde Tour de France, maar de eerste als World Tour-team. We hebben de stap genomen naar deze nieuwe status en daarom willen we koersen als een World Tour-team, door competitief en ambitieus te zijn. Met Louis Meintjes gaan we voor een zo goed mogelijk algemeen klassement, dat terwijl we in zo veel mogelijk etappes voor de overwinning zullen strijden. In die zin bevat onze selectie elementen waarmee we op elk type profiel kunnen schitteren. Zoals hij in het verleden al bewezen heeft, is een top 10 finish mogelijk voor Louis Meintjes. We hebben goede kansen om een etappe te winnen met bijvoorbeeld Danny van Poppel in de sprints. Als we die twee doelen bereikt hebben eenmaal we in Parijs zijn, dan kunnen we onze Tour de France als een succes beschouwen.”

Aike Visbeek (Performance Manager):
“Naast de twee grote doelen die we ons voor deze Tour gesteld hebben, namelijk het eindklassement en ritzeges, willen we ook offensief koersen en dus hetzelfde proactieve gedrag blijven vertonen als bij onze vorige deelnames. Het enige verschil is dat we duidelijk de etappes hebben afgebakend waar we denken dat het gepast is om in de kopgroep mee te gaan. Onze intentie om deel te nemen aan de de gang van de wedstrijd zal meer gericht zijn op de moeilijke etappes dan op de etappes die gunstig zijn voor een sprint. We hebben veel vertrouwen in Danny van Poppel, die een grote motor heeft en die in staat is zich te onderscheiden in etappes waar het een kleiner peloton zal zijn dat om de zege zal strijden. Een ritzege zou gelijk staan aan een belangrijke prestatie zijn voor het team.”

Hilaire Van der Schueren (sportdirecteur):
“De overwinning van Taco van der Hoorn in de Giro gaf ons prachtige emoties, en dat maakt dat we dat huzarenstukje in deze Tour de France willen herhalen. Ik weet uit ervaring dat niets van tevoren vaststaat, en dat alleen de renners een etappe moeilijk maken of niet, ongeacht het profiel. Dat gezegd zijnde, in de vlakke etappes die gunstig zijn voor een massasprint, zullen we al onze krachten nodig hebben om Danny van Poppel te vergezellen in de sprint. Het is dus onwaarschijnlijk dat we in dit soort etappes vooraan te zien zullen zijn, want onze prioriteit ligt bij het begeleiden van de sprinttrein.”

Jan Bakelants:
“Ik heb de Ronde van Frankrijk echt gemist en ik ben dus heel blij dat ik met de Intermarché-Wanty-Gobert-ploeg opnieuw aan de Grand Départ kan verschijnen. Ik wil een actieve rol spelen in deze Tour, maar in de eerste dagen zal het moeilijk worden voor de ontsnapping. Er zijn veel kandidaten voor de overwinning. Ik ben ervan overtuigd dat we een gecontroleerde race zullen hebben en dat het moeilijk zal zijn voor de vluchters om van bij de start uit te blinken. Maar misschien zal het interessant zijn, als we meedoen, om daar voordeel uit te halen om bergpunten te sprokkelen en vroeg in deze Tour de bolletjestrui te dragen.”

Louis Meintjes:
“Al sinds ik aankwam, voel ik me goed in het team, het was de nieuwe start die ik nodig had. Ik weet dat ik goed omringd zal zijn om mijn doel te bereiken: een zo goed mogelijk eindklassement in Parijs. Ik zal kunnen rekenen op sterke renners die me kunnen beschermen tegen de wind. Omdat mijn programma al in het begin van het seizoen vaststond, kon ik profiteren van een ideale voorbereiding en ik ben in goede vorm vandaag. Ik kijk vooral uit naar de etappe in het Prinsdom Andorra, die ik goed ken en die beslissend kan zijn voor het algemeen klassement.”

Danny van Poppel:
“Het zal speciaal zijn om de Tour de France te rijden aan de zijde van mijn broer Boy, voor het eerst sinds 2013, maar ook aan de zijde van onze toenmalige sportdirecteur Hilaire Van der Schueren. Ik heb er goede herinneringen aan overgehouden en ik wil er graag nieuwe creëren tijdens deze 108e editie. Ik ben gekomen om te winnen, en ik weet dat ik kan rekenen op een toegewijde sprinttrein, we hebben vaak samen getraind en vandaag hebben we de automatismen om te concurreren met de beste sprinters.”

Loïc Vliegen:
“Ik kom vol vertrouwen naar deze Tour de France omdat ik nu in goede conditie ben. Na mijn comeback in het Critérium du Dauphiné waar ik niet 100% was, ben ik nu in goede vorm geraakt en heb ik ambities om in de vlucht te geraken. Ik hul me ook graag in de rol van ploegmaat voor Danny Van Poppel en Louis Meintjes, want we hebben doelen in deze Tour en ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we daar geraken.”

Georg Zimmermann:
“Voor mijn eerste Tour de France wil ik de lat niet te hoog leggen wat mijn doelstellingen betreft, hoewel ik ambitieus blijf. Ik wil de trui van de ploeg tonen in een ontsnapping zodra ik de kans krijg, en onze twee leiders, Louis Meintjes en Danny van Poppel, zo goed mogelijk helpen.”