Overslaan en naar de inhoud gaan

BK Anzegem - Bakelants (4e) « Ik kon niet op de verrassing spelen »

BK Anzegem - Bakelants (4e) « Ik kon niet op de verrassing spelen »

De nieuwe Belgische kampioen is bekend. In Halle werd de start gegeven voor een 236 kilometer lange wedstrijd. Op de passage van de Muur van Geraardsbergen na 33 kilometer had een trio al een vrijgeleide van 4 minuten. Bij aankomst op de plaatselijke ronden in Anzegem een wedstrijduur later, was de wedstrijdsituatie echter volledig anders. Een twintigtal renners met daarbij Jan Bakelants, Alfdan De Decker en Xandro Meurisse had een voorsprong van 3’30. De Troepen van Lotto-Soudal hebben het verschil tot 1 minuut gereduceerd, maar uiteindelijk heeft het peloton de kop van de koers nooit meer gezien. Na een reeks aanvallen in de kopgroep, was die van Dries De Bondt de beslissende. Hij reed solo naar de titel, enkele seconden later sprintte Jan Bakelants naar de 4e plaats.

Jan Bakelants:
« Het was een vreemd wedstrijdverloop, met een snelle start. Op de Muur van Geraardsbergen was er een eerste stevige versnelling en het tempo is niet afgezwakt tot we op de lokale ronde toekwamen. Alle ploegen waren attent en wilden absoluut in de ontsnapping mee zijn. Ik voelde dat ook dat er waarschijnlijk een belangrijke kopgroep weg zou rijden. Het heeft me veel moeite gekost om de kloof te overbruggen naar de 19 renners die bij het binnenrijden van Anzegem ontsnapt waren, maar het leek er op dat deze vlucht een grote kans op slagen had. »

« Op dit glooiende parcours voelde ik me in de kopgroep geviseerd. Nadat ik in de finale ten aanval trok, reden er zes andere renners weg. Xandro heeft zich opgeofferd, vooraleer Serry en De Bondt op hun beurt gingen. Bij de laatste passage over de Tiegemberg deed ik een laatste poging, maar helaas kon ik op dit parcours niet op de verrassing spelen. Een goede koers van het team, maar helaas toch wat frustratie omdat ik het podium mis. »

Belgisch kampioenschap:
1.Dries De Bondt
2.Iljo Keisse +0:06
3.Pieter Seery
4.Jan Bakelants
9.Xandro Meurisse
52.Loïc Vliegen +1:45
58.Aimé De Gendt
73.Timothy Dupont +2:35
79.Pieter Vanspeybrouck
DNF Ludwig De Winter
DNF Thomas Degand
DNF Tom Devriendt
DNF Alfdan De Decker
DNF Jasper De Plus