Overslaan en naar de inhoud gaan

BK Anzegem - « Met vertrouwen naar het kampioenschap »

BK Anzegem - « Met vertrouwen naar het kampioenschap »

Deze dinsdag wordt er in Anzegem om de Belgische driekleur gestreden. Op het middaguur wordt er vanuit Halle in een rechte lijn van 104 kilometer naar het plaatselijke circuit in Anzegem gereden. De rit in lijn loopt na 33 kilometer over de Muur van Geraardsbergen, om daarna de Vlaamse Ardennen te doorkruisen. Na zeven lokale ronden van 18,8 kilometer, die met twee beklimmingen van de Tiegemberg gekruid zijn, zal rond 17u30 de nieuwe Belgische kampioen bekend zijn. 

Circus-Wanty Gobert-Tormans komt wellicht met elf renners aan de start van de titelstrijd. Op de startlijst ontbreekt één renner van de Belgische ploeg. Veldrijder Quinten Hermans heeft zijn comeback na zijn driedubbele operatie aan de voorarm gepland in de veldrit in Gieten op 11 oktober. Kévin Van Melsen is na een zware val in de GP d’Isbergues nog onzeker over zijn deelname. De 33-jarige renner is geblesseerd aan de knie en heeft last aan de rug. 

Hilaire Van der Schueren:
« Na een uitstekende week in Luxemburg, het podium van Dupont in Isbergues en de overwinning in Gooik, weliswaar met een Nederlander, kunnen we vol vertrouwen naar het Belgisch kampioenschap. We hebben enkele renners in het team die met grote ambitie naar de titelstrijd trekken. Als we de wedstrijd verstandig aanpakken, zit de driekleur er in. Het wordt een vreemd kampioenschap, met een aantal renners die uit de Ronde van Frankrijk komen en een sterke groep dat het wereldkampioenschap voorbereidt. Ik heb al gebroed op het tactische plan en zal ervoor zorgen dat de renners vanaf de start zeer attent en gefocust zijn. De rit in lijn richting Anzegem met de Muur van Geraardsbergen is namelijk niet zo makkelijk, ik hou er rekening mee dat de wedstrijd snel beslist zou kunnen zijn. »

Renners:
Jan Bakelants
Alfdan De Decker
Aimé De Gendt
Jasper De Plus
Ludwig De Winter
Thomas Degand
Tom Devriendt
Timothy Dupont
Xandro Meurisse
(Kévin Van Melsen)
Pieter Vanspeybrouck
Loïc Vliegen

Sportieve directie:
Hilaire Van der Schueren
Steven De Neef