Aller au contenu principal

Autriche (2) : Devriendt s'impose

Autriche (2) : Devriendt s'impose

In de Ronde van Oostenrijk (2.1, 6-12/07) werd deze maandag opnieuw een aan massasprint verwacht aan het einde van de 177 kilometer lange rit in Wiener Neustadt. In tegenstelling tot de regen van gisteren, kregen de renners het vandaag hard te verduren met de warmte, gecombineerd met een heuvelachtig parcours. In de verwachte massasprint trok Tom Devriendt aan het langste eind, voor proloogwinnaar Steimle en Koch. Ook Pieter Vanspeybrouck eindigde opnieuw binnen de top 10, op de 7e plaats. Deze dinsdag worden de klimmers verwacht in een zware rit tussen Kirchschlag en Frohnleiten.

Tom Devriendt:

« Pieter Vanspeybrouck en ik hebben beiden snelle benen. In het najaar van 2017 loodste hij me naar een 3e plaats in de Eurometropole Tour, gisteren kon ik hem een wederdienst bewijzen door hem op mijn beurt naar een podiumplaatsen te gidsen! Voor de rit van vandaag besloten we om beiden sprinten, het bleek de goede tactiek, met een ritoverwinning en 7e plaats als gevolg! Net als Pieter gisteren, grijp ik net naast de leiderstrui, maar eigenlijk zou dat voor ons team van vijf renners geen cadeau geweest zijn in het vooruitzicht op de zware bergrit van morgen. »

« Ik was erg gemotiveerd voor deze Ronde van Oostenrijk, tot vorige donderdag plots kniepijn de hand opstak. Twijfels over deelname speelden in mijn hoofd, omdat de zware beklimmingen in deze Ronde van Oostenrijk belastend zijn voor mijn knieën, aan welke ik eerder al geopereerd werd. Ik geniet van deze overwinning en hoop deze ronde eind deze week met een uitstekende conditie te beëindigen. Na een minder voorjaar, ben ik klaar voor een schitterend najaar! »

Etape 2:
1. Tom Devriendt
2. Jannik Steimle
3. Jonas Koch
7. Pieter Vanspeybrouck
67. Thomas Degand
83. Bart De Clercq
84. Marco Minnaard

Général provisoire :
1. Jannik Steimle
2. Tom Devriendt +0:01
3. Emils Liepins +0:04
5. Pieter Vanspeybrouck +0:05
28. Thomas Degand +0:15
35. Bart De Clercq +0:16
66. Marco Minnaard +0:21